O mnie

Karolina Gołaś, z wykształcenia dietetyk i ekonomista.

Właścicielka marki Analityka Dietetyczna.

Szkoleniowiec w Fit Academy (ogólnopolska szkoła dla przyszłych trenerów personalnych).

W zawodzie od ponad 7 lat.

Moje obszary pracy to dietetyka kliniczna i sportowa. Przez właściwe odżywianie, sport, regenerację i personalizowaną suplementację pomagam w osiągnięciu dobrego zdrowia, nieprzeciętnych wyników sportowych i estetycznej sylwetki.

Posiadaczka kilku obciążeń, w tym: WZJG, IBS, GB, które nie przeszkadzają mi w byciu aktywnym fizycznie. Upierdliwie namawiam do ruchu wszystkie osoby bez względu na choroby. Mogę zrezygnować z wielu rzeczy na rzecz dobrego snu, bez którego sypie się wszystko. Łącznie z planami na przyszłość, a ja cieszę się każdym dniem i chcę to robić jeszcze bardzo długo!

Lubię dobrze zjeść, wypić czarną kawę i szukać rozwiązań dla skomplikowanych przypadków w gabinecie dietetycznym.

Współpracuję głównie online.

Stacjonarnie zobaczymy się w gabinecie w Poznaniu. Gabinet znajduje się w Pracowni Zdrowia Psychicznego przy ul. Mickiewicza 9/11a. Zapisy na konsultacje – kliknij.

Wykształcenie: Dietetyka, st. I stopnia – specjalizacja: dietetyka sportowa, Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu. Aktualnie II stopień dietetyki, ostatni rok studiów magisterskich na kierunku Dietetyka – specjalizacja: dietetyka sportowa.

Ukończone kursy i szkolenia:

  • 10.2013 r. Dietetyka i suplementacja – p. I, Mauricz.com
  • 01.2014 r. Dietetyka i suplementacja – p. II, Mauricz.com
  • 05.2014 r. Dietetyka i suplementacja – p. III, Mauricz.com
  • 03.2015 r. Kurs o specjalności: Dietetyka sportowa, Osobisty dietetyk 24H
  • 03.2015 r. Kurs o specjalności: Żywienie i suplementacja w sporcie, Osobisty dietetyk 24H
  • 03.2015 r. Kurs o specjalności: Dietetyka kliniczna, Osobisty dietetyk 24H
  • 09.2014 r. Udział w warsztatach: Hashimoto – przewlekłe zapalenie tarczycy, choroba ogólnoustrojowa, leczenie przyczynowe, organizator: Fundacja Jak Motyl
  • 05.2015 r. Udział w konferencji: Dietetyka, medycyna, biochemia, sport – aktualne trendy profesjonalnego wspomagania wysiłku fizycznego, FoodForum
  • 05.2015 r. Udział w konferencji żywieniowej: Holistyczne podejście do diety i człowieka, Opole
  • 06.2015 r. Udział w warsztatach treningowo-dietetycznych: TrainingCamp, Norbert Tymczak, Marek Olejniczak
  • 05-06.2015 r. Foundation Diploma in Personal Nutrition, Shaw Academy, Londyn, Wielka Brytania
  • 11.2015 r. Udział w konferencji: Nowatorskie metody Leczenia Nadwagi i Otyłości, VitaImmun
  • 05.2016 r. Udział w IX Ogólnopolskiej Konferencji “Medycyna Sportowa”, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • 11.2016-09.2017 r. Najlepsze algorytmy dietetyczne w chorobach cywilizacyjnych i autoimmunologicznych
  • 12.2016 r. Szkolenie: Interpretacja Badań Laboratoryjnych Cz.I Morfologia krwi obwodowej, cz. II ABC Lipidogramu, Monika Gackowska, Barbell Kitchen
  • 12.2016 r. Wykład online: “Przygotowanie do maratonu okiem dietetyka”, Akademia Dietetyki Sportowej, Łukasz Jaśkiewicz
  • 03.2017 r. Szkolenie: Ketoza. Lipidy pod lupą., Athletes Performance, Rafał Wilk
  • 04.2017 r. Szkolenie: “REKORD NA TALERZU, czyli bieganie okiem dietetyka”,  Akademia Dietetyki Sportowej, Łukasz Jaśkiewicz, Bartłomiej Pomorski,
  • 10.2017 r. Warsztat: TM Women: modelowanie kobiecej sylwetki, Train Movement, Warszawa
  • 10.2017 r. “High Carb – Dieta wysokowęglowodanowa w praktyce”, Tadeusz Sowiński, Poznań
  • 11.2017 r. Webinar “Zdrowe jelita podstawą równowagi organizmu”, Synevo
  • 12.2017 r. Diagnostyka Genetyczna i Immunologiczna. Narzędzia diagnostyczne okiem praktyka. Szkolenie I stopnia, Genelab, Poznań
  • 06.2020 r. Webinar “Doping Mózgu”, CSS Szkolenia
  • 01.2021 – 03.2021 r. Praktyki zawodowe pod okiem dietetyka w Szpitalu im. Franciszka Raszei w Poznaniu na oddziale Diabetologii
  • 03.2021 r. Uczestnictwo w wykładzie “Czy dobry nastrój wywodzi się z jelit?”, Prelegent dr hab. n. med. i dr n. rol. Sławomira Drzymała-Czyż
  • 04.2021 r. Udział w konferencji online: Interdyscyplinarne spojrzenie na choroby przewodu pokarmowego (15.04.2021r.), SKN Dietetyki Klinicznej, SKN Internistyczne
  • 06.2021 r. Udział w konferencji online: Żywienie w Praktyce Lekarza i Dietetyka (19.06.2021r.), Agora pod patronatem Zakładu Dietetyki Katedry Gastroenterologii i Hepatologii UM we Wrocławiu Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Hepatologii UM we Wrocławiu Dolnośląskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii
  • 11.2021 r. Udział w 4. Kongresie online: Exercise is Medicine Poland.
  • 02.2022 r. Uczestnictwo w trzydniowych webinarach: “Zimowa Szkoła Terapii Otyłości TALIA 2022” IAMP.
  • 03.2022 r. Udział w Konferencji Psychodietetyka w Pracy z Pacjentem, Instytut Psychodietetyki
  • 03.2022 r. Udział w wykładzie “Żywienie w onkologii” organizowanym w ramach akcji dietetykadlaMEDYKA, Studenckie Koło Naukowe Żywienia Klinicznego
  • 04.2022 r. Udział w Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej Interdyscyplinarne spojrzenie na choroby hematologiczne, SKN Dietetyki Klinicznej, UM Poznań
  • 05.2022 r. Udział w webinarze Opieka nad pacjentem onkologicznym w gabinecie dietetycznym, Agnieszka Surwiłło-Snarska, Współczesna Dietetyka