O mnie

Cześć!

Nazywam się Karolina Gołaś, jestem z wykształcenia dietetykiem i zajmuję się dietetyką kliniczną i sportową. Promuję zdrowie poprzez właściwe odżywianie, sport, sen, odpoczynek i równowagę psychiczną w celu poprawy sprawności i kondycji, samopoczucia, leczenia chorób dietozależnych i dolegliwości.
Dietetyka stała się moją pasją kilka lat temu, gdy usłyszałam diagnozę choroby z autoagresji wrzodziejące zapalenie jelita grubego oraz zespołu jelita nadwrażliwego, a lekarze oprócz przepisywania leków niechętnie doradzali, co mogę jeszcze zrobić, aby poczuć się lepiej i szybciej uzyskać remisję. Rozpoczęłam przeszukiwanie internetu, czytanie specjalistycznych książek, aż w końcu zaczęłam regularnie uczęszczać na szkolenia, brać udział w webinarach i rozpoczęłam studia na kierunku Dietetyka. Zakochałam się w dietetyce, w jej sile pomagania i satysfakcji, jaka płynie z poprawy życia innym poprzez właściwe żywienia. Założyłam firmę o nazwie Analityka Dietetyczna, która do dziś istnieje na rynku.

Kocham dobre jedzenie, kawę i sen. Interesuje mnie również trening siłowy, praca nad świadomością ciała, bieganie i wszelkie aktywności ruchowe. Mam na koncie zgubione kilkadziesiąt kilogramów i centymetrów u podopiecznych, pomoc w starcie zawodniczek bikini fitness i fitness sylwetkowe, odzyskanie miesiączek przez kobiety, usprawnianie układu hormonalnego, trawiennego, regulacji cholesterolu i cukru, redukcję trądziku i wiele innych przypadłości, które pogarszają nasz stan zdrowia.

Od ponad trzech lat szkolę przyszłych trenerów personalnych w Instytucie Rozwoju Trenerów Personalnych Fit Academy (Warszawa) z zakresu dietetyki i suplementacji w diecie Kowalskiego i sporcie. Kliknij TUTAJ, by zobaczyć.

Studia na kierunku dietetyka pozwoliły mi poznać człowieka od samego mitochondrium aż po złożony układ myśli, uczuć, zachowań, motywacji i spełniania potrzeb fizjologicznych jaką jest jedzenie.

Współpracuję online oraz stacjonarnie.

Obecnie gabinet mieści się w dwóch lokalizacjach:

  • siłownia Home of Body – ul. Marcelińska 90, Poznań.
  • Pracownia Zdrowia Psychicznego, ul. Mickiewicza 9/11a, Poznań

Zapisy na konsultacje – kliknij.

Wykształcenie: Dietetyka, st. I stopnia – specjalizacja: dietetyka sportowa, Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu.

Wykształcenie w trakcie: aktualnie II stopień dietetyki, II rok studiów Dietetyka – specjalizacja: dietetyka sportowa, Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu.

Dodatkowo ukończyłam następujące kursy i szkolenia:

  • 10.2013r. Dietetyka i suplementacja – p. I, Mauricz.com
  • 01.2014r. Dietetyka i suplementacja – p. II, Mauricz.com
  • 05.2014r. Dietetyka i suplementacja – p. III, Mauricz.com
  • 03.2015r. Kurs o specjalności: Dietetyka sportowa, Osobisty dietetyk 24H
  • 03.2015r. Kurs o specjalności: Żywienie i suplementacja w sporcie, Osobisty dietetyk 24H
  • 03.2015r. Kurs o specjalności: Dietetyka kliniczna, Osobisty dietetyk 24H
  • 09.2014r. Udział w warsztatach: Hashimoto – przewlekłe zapalenie tarczycy, choroba ogólnoustrojowa, leczenie przyczynowe, organizator: Fundacja Jak Motyl
  • 05.2015r. Udział w konferencji: Dietetyka, medycyna, biochemia, sport – aktualne trendy profesjonalnego wspomagania wysiłku fizycznego, FoodForum
  • 05.2015r. Udział w konferencji żywieniowej: Holistyczne podejście do diety i człowieka, Opole
  • 06.2015r. Udział w warsztatach treningowo-dietetycznych: TrainingCamp, Norbert Tymczak, Marek Olejniczak
  • 05-06.2015r. Foundation Diploma in Personal Nutrition, Shaw Academy, Londyn, Wielka Brytania
  • 11.2015r. Udział w konferencji: Nowatorskie metody Leczenia Nadwagi i Otyłości, VitaImmun
  • 05.2016r. Udział w IX Ogólnopolskiej Konferencji “Medycyna Sportowa”, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • 11.2016-09.2017r. Najlepsze algorytmy dietetyczne w chorobach cywilizacyjnych i autoimmunologicznych
  • 12.2016r. Szkolenie: Interpretacja Badań Laboratoryjnych Cz.I Morfologia krwi obwodowej, cz. II ABC Lipidogramu, Monika Gackowska, Barbell Kitchen
  • 12.2016r.Wykład online: “Przygotowanie do maratonu okiem dietetyka”, Akademia Dietetyki Sportowej, Łukasz Jaśkiewicz
  • 03.2017r. Szkolenie: Ketoza. Lipidy pod lupą., Athletes Performance, Rafał Wilk
  • 04.2017r. Szkolenie: “REKORD NA TALERZU, czyli bieganie okiem dietetyka”,  Akademia Dietetyki Sportowej, Łukasz Jaśkiewicz, Bartłomiej Pomorski,
  • 10.2017r. Warsztat: TM Women: modelowanie kobiecej sylwetki, Train Movement, Warszawa
  • 10.2017r. “High Carb – Dieta wysokowęglowodanowa w praktyce”, Tadeusz Sowiński, Poznań
  • 11.2017r. Webinar “Zdrowe jelita podstawą równowagi organizmu”, Synevo
  • 12.2017r. Diagnostyka Genetyczna i Immunologiczna. Narzędzia diagnostyczne okiem praktyka. Szkolenie I stopnia, Genelab, Poznań
  • 06.2020r. Webinar “Doping Mózgu”, CSS Szkolenia
  • 01.2021r.- 03.2021 Praktyki zawodowe pod okiem dietetyka w Szpitalu im. Franciszka Raszei w Poznaniu na oddziale Diabetologii
  • 03.2021r. Uczestnictwo w wykładzie “Czy dobry nastrój wywodzi się z jelit?”, Prelegent dr hab. n. med. i dr n. rol. Sławomira Drzymała-Czyż
  • 04.2021r. Udział w konferencji online: Interdyscyplinarne spojrzenie na choroby przewodu pokarmowego (15.04.2021r.), SKN Dietetyki Klinicznej, SKN Internistyczne
  • 06.2021r. Udział w konferencji online: Żywienie w Praktyce Lekarza i Dietetyka (19.06.2021r.), Agora pod patronatem Zakładu Dietetyki Katedry Gastroenterologii i Hepatologii UM we Wrocławiu Katedry i Kliniki Gastroenterologii i Hepatologii UM we Wrocławiu Dolnośląskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii