Jaja i warzywa zawsze znajdują się mojej w lodówce, dlatego tym razem posłużyły, żeby stworzyć 'coś’ z 'niczego’. To, co powstało jest bez laktozy, glutenu i mąki, zatem osoby uczulone na te substancje z powodzeniem mogą się na nie skusić.
Składniki:
- ugotowana kasza jaglana (50g surowego produktu)
- 3 całe jaja
- pokrojone w kostkę 3 średnie sztuki marchewki
- pokrojona w plasterki 1 cebula
- 3 kostki rozmrożonego szpinaku
- kilka sztuk pokrojonych pieczarek
- kawałek cukinii startej na tarce
- 100g koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, koperek.
Wykonanie:
Roztrzep jaja i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na końcu dopraw pieprzem, solą i posyp koperkiem. Wyłóż do foremki na muffiny i piecz w rozgrzanym piekarniku na 200 stopni przez 0,5h.
Babeczki można spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!