Wiosna i lato to sezon na grillowanie, które może być bezpieczne. Jednak wcale nie musisz z niego zrezygnować. Zapach grilla, odpowiednio dobrane produkty i wieczorne spotkania z rodziną oraz znajomymi na świeżym powietrzu mogą iść ze sobą w parze i to bez obaw o zdrowie. Jest jednak kilka elementów ważnych dla grillowania, o których należy pamiętać.
Dlaczego kochamy grillować?
Karkówka, steki wołowe, warzywa – wszystko to zyskuje niepowtarzalny zapach pod wpływem unoszącego się ciepła. Poza tym, jest to wygodna forma obróbki, która nie wymaga użycia tłuszczu. (Nie demonizujmy tłuszczu. Jest on niezbędnym elementem w naszej diecie w celu zachowania zdrowia). Kolejnym argumentem przemawiającym za tym aby grillować jest fakt, że możemy przyrządzić ucztę dla całej rodziny i nie wymaga to od nas dużego nakładu pracy.
Dlaczego mówi się, że grillowanie jest niezdrowe i przyczynia się do rozwoju nowotworów?
Grillowanie jest procesem, w czasie którego….
Dalsza część artykułu mojego autorstwa znajduje się na stronie w linku poniżej:
KLIKNIJ TU
Źródło grafiki: regiodom