Rozgrzewająca zupa pomidorowa w 5 minut

IMG_20151014_131137

W chłodne wieczory zupy stają się nieodłącznym elementem mojej diety. Niestety przygotowanie dania od A do Z zabiera zwykle sporo czasu, ale… nic straconego. Mam i na to rozwiązanie, chociaż nigdy nawet nie będzie konkurować z prawdziwą pomidorówką. Mimo to, przetestujcie patent.

Składniki:

  • 500g przecieru pomidorowego z kartonika,
  • łyżka masła klarowanego,
  • ryż (u mnie basmati),
  • ugotowane mięso (u mnie pierś z indyka),
  • awokado,
  • przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka ostra, kolendra.

Podgrzać przecier, dodać masło, przyprawy, mięso i ryż i pogotować przez kilka minut na małym ogniu.

Przed spożyciem wkroić awokado i dodać listki bazylii. Gotowe 🙂

Zapraszam

do kontaktu

Poczytaj jeszcze....